"Металобрухту" Тихоокеанського флоту РФ приготуватись: Китай збудував два есмінця, котрі призначені під надновітній тип озброєння

Тихоокеанський флот РФ традиційно вважається найсильнішим по надводним кораблям. Однак він стає все більш морально застарілим, не говорячи вже про технічний занепад.

Військово-морські сили Народно-визвольної армії Китаю (ВМС НВАК) незабаром отримають ще два есмінця типу 055. У вівторок два нових корабля були спущені на воду в Даляні (місто на північному сході провінції Ляонін), і тепер у Китаю є чотири судна, які здатні посилити корабельні ударні групи, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
Газета PLA Daily в середу повідомляла, що за час будівництва і до моменту початку експлуатації нових авіаносців Китаю досить побудувати не більше 10 есмінців типу 055. Есмінці типу 055 з водотоннажністю в 13 тисяч тонн претендують на звання найбільших кораблів в Азії в своєму класі.
Дійсно, Китай створює есмінці один за іншим. Ці судна здатні виконувати завдання протиповітряної і протиракетної оборони, наносити удари по наземних цілях, а також знищувати кораблі і підводні човни. Перші два корабля були побудовані на Цзяннаньскому суднобудівному заводі в Шанхаї і спущені на воду в червні 2017 року і в квітні 2018 року.
Верфі в Даляні і Шанхаї працюють під керівництвом військово-промислового конгломерату China State Shipbuilding Corporation.
За рік у НВАК з'явилося чотири есмінці, і за цей час авіаносець «Liaoning» був підготовлений до виконання бойових завдань, а ще один авіаносець китайського виробництва пройшов ходові випробування і до кінця року буде здано. Як правило, для супроводу авіаносця або бойової групи необхідно два-три есмінця.
У Пентагоні есмінці типу 055 зарахували до крейсерів. Аналітики кажуть, що ці зроблені в Китаї величезні військові кораблі при довжині в 180 метрів, максимальній ширині корпусу в 20 метрів і водотоннажністю в 13 тисяч тонн перевершують за розмірами і масою американські ракетні крейсери типу «Ticonderoga» і есмінці типу «Arleigh Burke», проте поступаються за водотоннажністю есмінцям типу «Zumwalt» (останні відіграють другорядну роль при наданні вогневої підтримки на море).
«Після спуску на воду пройдуть ходові випробування, які зазвичай займають рік. Таким чином, есмінець, що вийшов в море в червні 2017 року, надійде на службу в кінці цього року», - розповів виданню Global Times контр-адмірал у відставці Ван Юнфей.
Популярний в Китаї військовий оглядач і експерт, а в минулому - військовослужбовець Другого артилерійського корпусу НВАК, Сон Жонпін наробив багато шуму, заявивши, що есмінці типу 055 можуть бути озброєні електромагнітними рейковими гарматами.
Жонпін вважає, що есмінці типу 055 «найкраще підходять» для установки китайських електромагнітних гармат в майбутньому, так як енергії електричної силової установки вистачить для запуску снарядів на гіперзвукових швидкостях.

На сьогодні відомо не так багато інформації про випробування передової зброї в НВАК. Цього року з'явилися фотографії, на яких великий десантний корабель «Haiyang Shan» типу 072III йде по річці Янцзи в місті Ухань, і на ньому встановлено обладнання, схоже на рейкову гармату.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...