Межа бідності - це $2,5 тис. зарплати: Українка про те, як живуть у Швейцарії

Середньої зарплати в Швейцарії немає. Межа бідності – це $2,5 тис. На таку суму в місяць прожити фізично неможливо.

Про це розповідає українка Ірина Бранденберг з Ужгорода, яка мешкає у Швейцарії понад 20 років, передають Патріоти України з посиланням на xalva.media.

“Квартири у нас прийнято знімати. Адже робота сьогодні є, завтра немає. Той, хто знімає квартиру, абсолютно необмежений в пересуванні. Це набагато легше. Сімейні пари, у яких кар’єра вже склалася, у яких є бізнес, купують будинки, – розповідає Ірина Бранденберг . – Люди тут люблять пересуватися. Іноді, як мовиться, кличе “дух мандрів”.

В цьому випадку здають квартиру, складають кудись свої речі і їдуть куди завгодно. Скажімо, на рік. Просто катаються країнами. Але в Швейцарії не прийнято подорожувати в кредит, на це люди відкладають гроші. Якусь частину на пенсію, якусь- на поїздки. Можна абсолютно спокійно домовитися з роботодавцем поїхати, наприклад, на три місяці. Це неоплачувана відпустка, але багато хто погоджується”.

За словами українки, у Швейцарії рідкість, коли дітей заводять в 25 років. В основному – після 30 і в 40.

“Дитину ми тільки в 40 років завели. Спочатку хотіли побудувати кар’єру, пожити для себе, помандрувати, а потім вже осісти. Тут так прийнято, якщо з’являється дитина, розраховуй тільки на свої сили. Система така, що безкоштовні дошкільні установи взагалі відсутні. Тут все приватне і за все треба платити. Садок обов’язковий, але там дітки тільки з 4, а то і з 5 років. І школа у нас тільки до обіду. З 8 ранку до 12, все. Після обіду там буває пару днів по 2 годинки наверстки”.

“Решту часу потрібно, щоб за дітьми хтось наглядав або дорогі приватні установи. Бабусі і дідусі не збираються сидіти з онуками. Бабуся, яка пожертвує своїм вільним часом на дітей дочки або сина, – рідкість”.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...