Мільйони пачок цигарок!: У Чорному морі затримана найбільша за всю історію України партія контрабанди

Баржа з мільйонами пачок цигарок йшла до Миколаєва.

Як повідомив журналіст Кирило Ющишен, "баржа з контрабандою увійшла в територіальні води України вчора", передають Патріоти України.

Уже до ночі буксир завів її в акваторію Бузького лиману. За документами - баржа була порожня. Нібито слідувала в один з Миколаївських портів на завантаження зерновими.

"Заявив, як без вантажу. Під покровом ночі до цього судна підійшло ще одне судно українське. Було переміщено частину товару, а саме близько 4 тисяч ящиків цигарок - було зафіксовано цею випадок", - повідомив Павло Лисак, начальних Херсонського прикордонного загону.

Прикордонники стежили за баржею не просто так. В поле зору СБУ контрабандисти потрапили ще в березні. Так що про заплановане ввезенні силовики знали і готувалися застукати їх "на гарячому". Під час обшуків на баржі вже нарахували 2 мільйони пачок цигарок без акцизу, випущених під канадським брендом. Швидше за все, це підробка. Але, в Службі безпеки повідомляють - підрахунок ще не закінчений. Тому точну вартість товару назвати складно.

"Країна виготовлення - об'єднанні Арабські Еміраті. Судно безпосередно під прапором Коморськіх островів, але йшло з Туреччини. Нам вдалось затримати їх безпосередно в момент, что буває досить рідко, відвантаження з більшого судна на менші баржі", - повідомив Олексій Лях, начальник УСБ України в Миколаївській області.

Це рекордний улов контрабанди за останні роки. І один з найбільших в історії незалежної України. Прикордонники склали на всіх членів екіпажів, і українського судна, і буксира - адміністративні протоколи. Зазвичай покарання за таке порушення - всього лише штраф. Але оскільки контрабандисти фігурують в кримінальному провадженні СБУ, їм загрожує до семи років позбавлення волі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...