Міністр екології поскаржився на катастрофічний екологічний стан Карпатського регіону і розповів про "ефективність" екоінспекції

Державі завдано збитків майже 57 млн ​​грн, з яких стягнуто на користь держави трохи більше 2 млн грн.

"В останні роки в Карпатському регіоні було зафіксовано понад 2 тис. порушень природоохоронного законодавства, і при цьому сума штрафів склала менше 150 тис. грн, а сума збитків, завданих державі, становить майже 57 млн грн", - повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передають Патріоти України.

«Наведу кілька даних, які красномовно демонструють і стан ПЗФ (природно-заповідний фонд - ред.), і стан сучасної екоінспекції. У Карпатському регіоні налічується понад 1,5 тисячі об'єктів, з яких - 114 загальнодержавного значення, і 11 підпорядковані Мінприроди. Так ось, в період з 2014 по 2017 рік було зафіксовано 2 тис. порушень природоохоронного законодавства. Штрафи склали майже 150 тис. грн. При цьому державі завдано збитків майже 57 млн грн, з яких стягнуто на користь держави трохи більше 2 млн грн. Ці цифри є показовими. У них вся «ефективність» екоінспекції та стан ПЗФ в Карпатах», - сказав глава Мінприроди на робочій нараді під головуванням Президента України на Івано-Франківщині.

Міністр також зазначив, що не краща ситуація і зі станом водних об'єктів в регіоні. «Близько 90% рекреаційних установ вводиться в експлуатацію без очисних споруд. Знищення Карпатських лісів, масові неконтрольовані вирубки становлять постійну загрозу паводків. Але щороку в державному бюджеті на боротьбу з шкідливою дією вод передбачено лише 200 тисяч гривень. Звичайно, цих коштів ні на що не вистачає», - резюмував чиновник.

За даними міністерства, Мінприроди спільно з Держводагентством провели успішні міжнародні переговори про залучення фінансування в рамках транскордонного співробітництва на 400 млн грн.

«Щоб отримати ці кошти, Україна повинна зробити внесок у розмірі 10% або 40 млн грн. У цій ситуації розраховуємо на розуміння і підтримку колег по уряду», - уточнив Семерак.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...