Міністр Омелян намагається впоратись зі скандалом навколо "американської дочки" (відео)

"Випадкове" народження дочки в США викликає недовіру українців. А безкоштовні роди в найбагатшій країні світу - посмішку у тих, хто в курсі тамтешних реалій.

Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повернувся зі Сполучених Штатів і прокоментував скандал, що розгорівся через народження його доньки в Нью-Йорку. Дизайнерка Світлана Бевза народила політику-мільйонеру дитину, котра автоматично матиме американське громадянство, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.
"Усі питання, які стосуються умов перебування, я виклав у фейсбук", - коментує посадовець питання журналістів про те, як його дружині вдалося безкоштовно народити в США.
У соцмережах на особисті теми за останні п’ять днів Омелян писав двічі. Вперше 20 квітня з Нью-Йорка про народження доньки – у коментарях до нього хтось вітав міністра, а хтось обурювався. "Вже друга дитина – громадянин США. Здається, тепер я знаю про перспективи цієї країни все", - зауважив один із користувачів. У відповідь на закиди Омелян написав новий пост, у якому пояснив, що в лютому його дружина відлетіла до Нью-Йорка на тижні моди, але несподівано в неї виникли проблеми зі здоров’ям, лікар заборонив летіти додому, а пологи у Америці його родині не коштували ані копійки. "Ми не оплачували. Нам поліклініка сказала, що в нас є можливість це зробити за рахунок безкоштовної страховки", - підтвердив це він іще раз журналістам.

Американський експерт у питаннях міграції Стівен Камарота щиро здивований неймовірній удачі родини українського міністра, бо народити в США безкоштовно можна, або довівши, що ти перебуваєш за межею бідності, або просто потрапивши до шпиталю невідкладно. "Здається, вони просто прийшли до шпиталю без страховки, тому шпиталь з огляду на внутрішню політику підписав цю жінку на програму Медікейд. Бо вона от-от народить дитину, а народжує вона – американського громадянина. Як на мене, ця історія віддає нісенитницею", - зізнався він.

Право на покриття невідкладної медичної допомоги турист або гість країни може мати, лишень якщо надасть підтвердження особи, доходу та місця проживання у штаті – так вказано на офіційному сайті мерії Нью-Йорка. У Києві живе маленька Агафія, котра народилася в Майямі, і заради цього чотири роки тому її батьки летіли через півсвіту. "Світ для неї відкритий більше, ніж для нас", - вважають батьки. Мама Агафії Наталя скористалася послугами посередників, виїхала з України за два місяці до пологів за туристичною візою, офіційно уклали угоду з американською клінікою, а ще два місяці після пологів пішло на оформлення документів на дитину. "Вийшло 40 тисяч доларів з проживанням, пологами", - каже вона. Пологи в Сполучених Штатах – окремий бізнес-напрямок у туристичній компанії Ольги, і попит на нього чималий. Вагітних клієнток відправляють народжувати у Майямі, бо в інших містах дорожче. "Пакет доктор плюс клініка в Майямі обійдеться десь 7,5-9 тисяч. У Нью-Йорку ця цифра буде десь 15-25". – пояснює фахівець. Пологи за страховкою компанія Ольги не організовує, бо отримати легально її майже неможливо, а маніпуляції з документами можуть мати серйозні наслідки – депортацію та пожиттєву заборону на в’їзд.

У своїй реакції на скандал Омелян через Facebook зазначив, що найближчим часом вони з дружиною зареєструють доньку Анну в українському посольстві. Посадовець пообіцяв ще раз перевірити, чи справді його дружина мала право на безкоштовні пологи та чи не винен він грошей шпиталю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...