Міністр розповів про проблеми з фінансуванням субсидій

На виплату субсидій у поточному році може знадобитися більше грошей, ніж закладено в бюджеті на ці цілі.

Андрій Рева

Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева, передають Патріоти України.

Міністр нагадав, що 47 млрд грн, закладені в бюджеті на виплату субсидій у 2017 році, були витрачені ще в вересні. Щоб продовжити виплати, Верховна Рада виділила додатково 7,6 млрд грн на ці цілі.

"Субсидувати потрібно ще листопад, тому що груднева субсидія йде на січень і фінансується в наступному році. Якби у нас не було заборгованості з попереднього року, ми абсолютно спокійно вклалися б у ці цифри. Але я розраховую, що потреба в субсидіях буде трохи вище , ніж та, яка зараз є", - сказав Рева, додавши, що точно оцінити потребу в додатковому фінансуванні можна буде тільки в середині грудня.

Відповідаючи на питання про те, чи вистачить на виплату субсидій у закладених в бюджеті на наступний рік 55 млрд грн, глава Мінсоцполітики повідомив, що це буде залежати від результатів поточного року.

"Можливо, ця цифра ще буде відкоригована, і тоді з 1 січня можна буде переходити вже місяць в місяць і фінансуватися за фактом", - сказав Рева.

Міністр зазначив, що для цього необхідно прийняти "деякі важливі рішення".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...