Міністра оборони Молдови призначить спікер парламенту: Додон заявляє про "узурпацію" влади

Указ про призначення міністра оборони Молдови замість президента країни Ігоря Додона підпише спікер парламенту Андріан Канду.

Про це повідомляє Newsmaker з посиланням на прес-службу парламенту, передають Патріоти України.

Указ про призначення головою Міноборони Еуджена Стурзи, кандидатуру якого двічі відкинув Додон, може бути підписаний вже завтра, 24 жовтня.

У прес-службі парламенту Молдови повідомили, що Канду може підписати указ про призначення Стурзи 24 жовтня.

До цього часу з адміністрації президента в парламент мають надійти всі необхідні, відповідно до процедури, документи.

Якщо указ буде підписаний, в той же день Стурза може принести присягу і вступити на посаду.

Раніше спікер Андіан Канду заявляв, що рішення КС не торкнеться інших повноважень президента, його мандата або дій, що це всього лише спосіб розблокувати ситуацію, коли в країні майже рік немає міністра оборони.

Нагадаємо, 17 жовтня Конституційний суд Молдови постановив, що для виконання функцій президента Молдови замість Ігоря Додона може бути призначений тимчасово виконуючий обов'язки глави держави.

У рішенні суду йдеться, що відмова Додона затвердити повторно висунутого прем'єром кандидата на пост міністра оборони - це порушення Конституції.

Після цього уряд Молдови направив звернення до Конституційного суду з проханням визначити умови, при яких виправдано тимчасове виконання обов'язків президента країни при схваленні кандидатури міністра оборони, а також призначити того, хто виконає ці обов'язки.

Конституційний суд Молдови постановив, що спікер парламенту Молдови Андріан Канду або прем'єр-міністр Павло Філіп підпишуть указ про призначення глави Міноборони замість президента Ігоря Додона.

У своїй заяві Додон назвав дії Конституційного суду - "ще одним кроком до повної узурпації влади в країні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...