Мін'юст готує новий удар по аліментщикам

У Міністерстві юстиції вирішують питання про збільшення мінімального розміру аліментів на кожну дитину.

Таку заяву зробив під час засідання уряду міністр юстиції Павло Петренко, передають Патріоти України.
«Зараз йде серйозне обговорення можливості збільшення обсягу утримання дитини після розлучення батьків. Уже розроблений законопроект, який пропонує істотно збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину. Крім того, ми можемо запозичити норму французького законодавства, за яким діти після розлучення батьків повинні отримати такий же рівень утримання, який у них був під час проживання в повній сім'ї», - заявив міністр.
Глава Мін'юсту також підкреслив, що особисто ініціює введення норми, згідно з якою діти будуть мати право на частку спільного майна колишнього подружжя нарівні з батьками. Крім того, створять систему стимулювання батьків, а також органів влади на місцях, які піклуються про всебічний і повноцінний розвиток дитини.
«Окремо ми плануємо прописати норми мотивації для тих батьків, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей. Це будуть відповідні податкові та соціальні пільги. Ще одна новація - створення реальних стимулів для органів влади на місцях, які вкладають кошти в розширення дитячого простору», - повідомив Петренко.

Міністр також зазначив, що завдяки новаціям введеного 6 березня закону «ЧужихДітейНеБуває» держвиконавці Мін'юсту стягнули з боржників 254 млн грн аліментів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...