"Мінус донарахування": Влада вирішила "зменшити" українцям плату за газ

Українці стануть менше платити за газ, так як операторам газорозподільної системи заборонили проводити донарахування.

Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. «Проведений моніторинг ринку показав, що переважна більшість операторів газорозподільних мереж в платіжних документах за жовтень цього року здійснила донарахувпання побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, що враховують різницю в приведенні до стандартних умов», - написала в Facebook голова комісії Оксана Кривенко, передають Патріоти України.
За її словами, вузли обліку природного газу в точках передачі газу з газотранспортної системи до газорозподільної системи в автоматичному режимі здійснюють вимірювання при стандартних умовах (20 ℃), проте лічильники газу в побутових споживачів не здійснюють такої температурної корекції обсягів і вимірюють при фактичній температурі навколишнього середовища. «Тобто якщо розглядати наведений приклад при фактичній температурі навколишнього середовища в 5 ℃ виробничо-технологічними втратами операторів ГРМ є 51 кубометр (1000 куб м - 949 куб м)», - підкреслила Кривенко.
Вона також зазначила, що обсяги таких втрат розраховуються відповідно до методики, затвердженої Міненерго. Також в Нацкомісії вирішили провести нормативно-правове регулювання даної проблематики через внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» шляхом зміни стандартних умов в частині температури з 20 ℃ на 0 ℃.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...