"Місія ОБСЄ не побачила прямих доказів участі Росії в конфлікті на Донбасі", - Хуг

Заступник глави спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг розповів, що члени місії бачили на Донбасі чоловіків із розпізнавальними знаками РФ, але додав, що таку форму можна придбати "в будь-якому місці".

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не фіксувала прямих доказів участі Росії в бойових діях на сході України. Про це в інтерв'ю Foreign Policy, яке вийшло 25 жовтня, заявив заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передають Патріоти України.

На запитання, яка офіційна позиція ОБСЄ щодо участі Росії в конфлікті на сході України, Хуг відповів: "Якщо ви запитуєте, що ми бачили на місцях, ми не побачили прямих доказів". За його словами, місія фіксувала конвої, які в'їжджають в Україну та виїжджають із неї ґрунтовими дорогами вночі в районах, де немає офіційних пунктів пропуску.

Також Хуг заявив, що спостерігачі бачили "конкретні типи зброї", зокрема військове електронне озброєння. Окрім цього, місія спілкувалася з ув'язненими, затриманими українськими військовими, які стверджували, що є військовослужбовцями російських збройних сил і під час ротації беруть участь у війні на сході України.

Також Хуг розповів, що члени місії бачили чоловіків із розпізнавальними знаками РФ, але, за його словами, таку форму можна придбати "в будь-якому місці". Він підкреслив, що місія бачила емблеми Німеччини, Іспанії та інших країн, зокрема й РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...