Місія ОБСЄ повідомила про протитанкові міни бойовиків поблизу Первомайська

Бойовики терористичного угруповання "ЛНР" неподалік Первомайська Луганської області закладали протитанкові міни.

Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за 2 червня, повідомляють Патріоти України.

"Уранці 1 червня на блокпості, розміщеному за 800 м на північ від підконтрольного "ЛНР" Первомайська, спостерігачі бачили три загородження, які частково перекривали дорогу, а також трьох неозброєних членів "ЛНР", які копали траншеї на узбіччі дороги. У другій половині дня вони побачили дві траншеї, які сходилися до середини дороги. Між ними залишився проїзд шириною приблизно у два метри", – повідомили у СММ.

У звіті йдеться, що двоє озброєних бойовиків "ЛНР" відсунули "дерев'яну дошку з розміщеними на ній п'ятьма протитанковими мінами" від кожної траншеї і так дозволили проїхати автомобілям місії.

2 червня на цьому ж блокпості члени патруля СММ ОБСЄ побачили три загородження, які частково перекривали дорогу.

"Уздовж двох загороджень біля кожної траншеї була дерев'яна дошка з розміщеними на ній шістьома протитанковими мінами (ТМ-62). Двоє присутніх там російських офіцерів із Спільного центру контролю та координації сфотографували ці загородження, а також нагадали члену "ЛНР" на блокпості, що закладання протитанкових мін є порушенням Рамкового рішення про розведення сил і засобів. За словами одного з офіцерів, до ранку 3 червня ці міни будуть вилучені", – повідомили в місії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...