Місія "Оріон": NASA підрядило український суперлітак, щоб доправити до Флориди модуль корабля для пілотованих польотів на Місяць та Марс

Вантажний літак «Антонов» доставить службовий модуль в Космічний центр Кеннеді, що належить NASA і знаходиться на острові Меррітт штату Флорида США.

5 листопада, Airbus відправить перший службовий модуль ESM (European Service Module) для космічного корабля «Оріон» з аерокосмічного майданчика в Бремені, Німеччина, передають Патріоти України.

Службовий модуль ESM є результатом чотирирічної розробки і являє собою ключовий елемент проекту. ESA вибрала Airbus в якості основного підрядника для розробки та виробництва першого ESM в листопаді 2014 року.

Пілотована програма NASA (в США її називають «дослідницькою», Exploration) повністю пов’язана з місяцем. Для її виконання розробляються надважка ракета SLS (Space Launch System) і пілотований корабель для далекого космосу «Оріон». Перший випробувальний політ цієї системи має відбутися в середині 2020 року. Він називається EM-1 (Exploration Mission 1, Дослідницька місія №1) і буде проходити без команди. Протягом 2-3 років після нього має відбутися перший політ «Оріона» навколо місяця з астронавтами на борту, який називається EM-2. І, згідно з поточними планами, до кінця 2024 року астронавти повинні будуть відвідати навколомісячну станцію LOP-G (Lunar Orbital Platfrom – Gateway).

"Доставка першого європейського службового модуля для космічних апаратів «Оріон» – надзвичайно важливий момент, тепер дослідницька місія NASA по глибокому вивченню космосу продовжить набирати швидкість. Дуже скоро модуль екіпажу і службовий модуль вперше зберуться разом в космічному центрі Кеннеді, а потім почнеться інтеграція і тестування", – сказав Олівер Юкенхофель (Oliver Juckenhöfel), керівник орбітальної дослідницької служби в Airbus.

Командний відсік (CM, Crew Module) корабля розробляє американська компанія Lockheed Martin за замовленням NASA. У місії EM-1 вперше буде використаний повноцінний службовий модуль.

Конструкція космічного апарату «Оріон» дозволить космонавтам полетіти в космос далі, ніж будь-коли раніше. Космічний корабель буде перевозити чотирьох космонавтів, забезпечуючи життєзабезпечення екіпажу під час польоту і забезпечуючи безпечне повернення в атмосферу Землі при надзвичайно високих швидкостях повторного входу. NASA використовуватиме цю місію за межами місяця, щоб розвинути можливості відправки людей на Марс, оголосивши нову еру космічних польотів людини.

Джерело: Broadcast
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...