Міцне, як Росія завдяки Путіну: Російський вчений влучно охарактеризував Керченський міст

Керченський міст – це щось з аркою посеред моря, яке може впасти.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар, передають Патріоти України.

За його словами, арочний міст можна будувати на скельних породах, але не на пісочної глині, як у Керченській протоці. «Не можна було за правилами будувати цей міст! Але в нас Путін вважає, що усе можна», – додав Медовар.

Звернув він увагу і на постійно зростаючу вартість моста – з 26 млрд рублів спочатку до 300 млрд: «Але його ще навіть нема – є тільки центрове перекриття. І напевне треба думати про те, як він перенесе зиму зі штормовими, температурними змінами. Бо за рахунок перепаду температур відбуватиметься внутрішня деформація бетону, який заливали у свердловини – там же буронабивні свердловини».

Звідси, зазначає вчений, виникає питання, наскільки вистачить цього моста і в яку суму обходитиметься його експлуатація.

«Він може простояти, а може впасти. Я моста поки не бачив. Усе, що показують у нас по телебаченні – це одна опора на березі, а тепер – лише здалеку дуже дрібно показали, що на щось поставили центральну арку. Але ж моста самого нема!», – обурився Медовар, підкресливши, що міст до того ж є порушенням Морський конвенції.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...