Млинці їстимуть з тих лопат пізніше: Як на батьківщині Путіна запозичили "корисний досвід" Кілі Азірова (фото, відео)

Коли зима у Росії настала, як завжди, зненацька, а люди передбачувано стали скаржитися на сніг на дорогах, керівник Санкт-Петербурга Олександр Бєглов мав для них оригінальну відповідь – роздати лопати петербурзьким чиновникам.

Не стояти осторонь міський голова закликав і решту мешканців міста, бо ж і він возить лопату в багажнику свого автомобіля. Минули лічені години, і петербуржці замість того, щоб дружно разом з мерією відкопувати своє місто зі снігу, взялися за те, щоб висміювати його у соціальних мережах. «Лопата Бєглова» миттєво стала інтернет-мемом, вона навіть отримала власний Twitter-аккаунт та Telegram-канал, передають Патріоти України.

9 січня тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Санкт-Петербурга Олександр Бєглов заявив, що жителі міста скаржаться на погане прибирання снігу на вулицях, і пообіцяв видати петербурзьким чиновникам лопати.

«Кожному голові району видати по лопаті, щоб на ній було написано «лопата Бєглова». У мене у самого є в багажнику. Якщо десь буде не прибрано, будемо разом з вами прибирати», – заявив Бєглов.

Беглов наказав «об'їздити всі дитячі сади, школи, поліклініки», чиї території повинні бути прибрані до понеділка, тобто до закінчення зимових канікул в Росії. Крім офіційних звернень, чинний голова міста закликав своїх підлеглих активніше працювати з громадськістю і «вивчати соціальні мережі».

Але соціальні мережі відгукнулися самі. «Лопата Беглова» моментально стала мемом. У неї з’явився свій Twitter-аккаунт з понад тисячею підписників та Telegram-канал, на який за добу підписалися понад 300 осіб. Канал ведеться від імені «лопати Беглова».

Деякі жарти у соціальних мережах доброзичливі, інші доволі гострі.

Місцевий супер-маркет не прогаяв можливості поставити на «лопату Беглова» свою рекламу.

«Зараз в асортименті Максідому в наявності 19 видів лопат в ціновому діапазоні від 99 до 1350 рублів. Максідом вітає ініціативи щодо поліпшення ситуації на вулицях міста. Ми готові оперативно забрендувати необхідну кількість лопат ім'ям А. Д. Беглова і надати їх главам районів у разі отримання такого звернення», – заявила співвласниця магазину Марія Евневич в інтерв’ю російським ЗМІ.

А тим часом, доручення Беглова жартом не було і його виконали вже на наступного дня. 10 січня петербурзькі чиновники дійсно отримали лопати з прізвищем губернатора. Заступник голови Виборзького району Петербурга Аріна Артемова в той же день вийшла з «лопатою Беглова» на прибирання снігу в одному з дворів.

Багатьом українцям «лопата Беглова» нагадала «лопату Азарова», колишнього прем’єр-міністра України часів президентства Віктора Януковича. Тодішній прем’єр, якому так і не вдалося опанувати українську мову, радив тоді українцям, незадоволеним роботою влади, не «скіґліті», а «брати в руки лопату і годувати свою сім’ю».

У жовтні 2018 року українська прокуратура повідомила про підозру колишньому прем’єру Миколі Азарову та його сину, екс-нардепу Олексію Азарову, в отриманні 140 млн хабара. Азаров, який обіймав посаду прем’єра України з березня 2010 року по січень 2014 року, а після Євромайдану в лютому 2014-го виїхав до Росії, фігурує в кількох кримінальних провадженнях.

У зв’язку з кримінальними звинуваченнями в Україні фігурує ще інша лопата, яку під час обшуку знайшли у будинку колишнього заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Але якщо в Україні лопати асоціюються більше з інструментом для загрібання державних грошей, то в Росії лопата – це інструмент, який в руках чиновника може не лише розчистити вулицю, але і нагодувати. Адже під час одного зі святкувань російської «Масляниці», коли прийнято смажити млинці, російські чиновники подавали цю страву на лопаті людям, яких тримали за огорожею.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...