МН17: Суд над підозрюваними пройде в Гаазі

Судовий процес над підозрюваними у збитті літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17 відбудеться у суді міста Гаага.

Про це заявив міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок, виступаючи у парламенті, повідомляють Патріоти України з посиланням на NOS.

Раніше було досягнуто домовленості про те, що підсудні підлягатимуть кримінальному переслідуванню за законодавством Нідерландів.

"Гаазький суд є логічним вибором для цього процесу", - сказав Блок, додавши, що засідання, можливо, проводитимуться не в Гаазі, а в місці за межами міста.

Кримінальне розслідування обставин катастрофи все ще триває. Офіційно нікого ще не оголошували підозрюваними і не висували звинувачень.

Досі не можна точно сказати, чи будуть підозрювані присутні в Гаазі. "Я не гарантую, що це буде можливим, але ми зробимо все, що від нас залежить", - сказав Блок.

Підозрювані також можуть бути засуджені заочно.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...