"Модернізація радянщини": Як Росія перебріхує історію України (відео)

​Москва відчайдушно чинить опір прагненню українців неупереджено досліджувати минуле - таким чином, вона втрачає контроль над їхньою свідомістю.
Руслан Забілий

Про це в ефірі "Обозреватель.LIVE" заявив історик, директор Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" у Львові Руслан Забілий, передають Патріоти України.

"Міф про Велику вітчизняну війну і міф про перемогу і звільнення Європи від фашистів і нацистів дає можливість владі РФ спекулювати і відправляти "олівчиків" та "огірочків" гинути куди завгодно, в будь-яку країну", - сказав він.

"Не один раз відбувалося це за радянських часів і зараз відбувається", - зазначив експерт.

Історик наголосив, що Росія виплекала культ агресивної війни, яка апріорі не може бути благородною

"Благородною війна може бути в тому випадку, коли людина захищає свій будинок від нападника агресора. Тому що немає вибору. Тому що загине і буде знищений не тільки він, а й його родина", - пояснив Забілий.

Він погодився з тим, що Кремль веде інформаційну боротьбу проти здорового глузду. Москва відчуває тривогу, сказав експерт, коли інтенсивно досліджується тематика війни, визвольних змагань.

"Коли Росія впирається - це значить, що їй не подобається те, що відбувається на історичному полі. Інтерес українського суспільства до того, що відбувалося насправді, позбавляє Росію впливу на свідомість людей", - додав історик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...