Могеріні розповіла про співпрацю ЄС з путінським режимом

Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні наголошує, що Євросоюзу необхідна "вибіркова взаємодія" з РФ у тих сферах, де ЄС має "явний інтерес".
Федеріка Могеріні

Про це вона заявила в інтерв’ю УНІАН напередодні візиту до Києва, передають Патріоти України.

Могеріні розповіла про існування п’яти принципів, які сьогодні визначають відносини ЄС та РФ. За її словами, одним із принципів є "вибіркова взаємодія" за темами, де ЄС має "явний інтерес".

До таких тем належать відновлення мирного процесу на Близькому Сході, збереження ядерної угоди з Іраном, денуклеаризація Корейського півострова та пошук політичного рішення для припинення війни в Сирії.

"Важливо, щоб ці контакти тривали. У той же час, наші очікування від Росії залишаються чіткими: виконання своїх міжнародних зобов'язань і повага міжнародного права, в тому числі на Сході України, в Криму і Севастополі", - заявила Могеріні, наголосивши, що у чіткій політиці ЄС щодо Росії немає жодних змін: РФ повинна реалізувати мінські угоди та зупинити анексію Криму.

Федеріка Могеріні відвідає Київ 11 та 12 березня. Глава європейської дипломатії хоче з перших вуст почути інформацію про стан реформ в Україні. Серед головних тем обговорень під час візиту і ситуація на Донбасі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...