Молдавани вимагають арешту рахунків президента Додона

У Кишиневі перед будівлею парламенту пройшла акція протесту.

Мітингувальники вимагали скасувати рішення про перехід до змішаної виборчої системи, заборонити в'їзд в країни Євросоюзу президенту Молдови Ігорю Додону і олігархові Владу Плахотнюку, а також заарештувати їхні рахунки, - передають Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

Відзначається, що дані вимоги містяться в резолюції, прийнятій на мітингу, організованому правими опозиційними партіями.

У документі вимагають "скасувати антидемократичне рішення Демократичної Партії і партії соціалістів про перехід до змішаної виборчої системи і повернути до проведення парламентських виборів за пропорційною системою".

Крім того, учасники мітингу зажадали "демонополізації ЗМІ, деполітизації громадського телебачення Moldova-1 та надання ефірного часу представникам опозиційних партій, які користуються реальною підтримкою народу".

У прийнятій резолюції вказується також на необхідність "публікацію другої доповіді компанії Kroll про результати розслідування крадіжки мільярда євро з банківської системи, повернення грошей, покарання винних і скасування закону, згідно з яким гроші повертатимуть за рахунок громадян".

"Ми вийшли захищати демократію, яка знаходиться в небезпеці. Ми вийшли захищати своє право брати участь у демократичних виборах, бо це наше право порушене Демократичною партією і Партією соціалістів, які змінили законодавство, щоб узурпувати владу", – заявила лідер опозиційної партії "Дія і солідарність" Майя Санду.

Мітинг тривав трохи більше години. На думку експертів, в акції протесту взяло участь 3-5 тис. чоловік. Заступник начальника Генерального інспекторату поліції Георгій Кавкалюк заявив журналістам, що на акцію перед парламентом зібралося близько 1,5 тис. осіб. Він також заявив, що співробітників правоохоронних органів рівно стільки, щоб вони змогли забезпечити громадський порядок".

Нагадаємо, що парламент Молдови затвердив перехід до змішаної системи голосування. Президент країни Ігор Додон вітав це рішення і затвердив ці зміни. Голосування за перехід до змішаної системи виборів проходило на тлі протестів як у підтримку реформи виборчої системи, так і проти.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...