Молдова готує законодавчу базу, щоб запроторити Додона до в'язниці

Голова Конституційного суду Молдови Тудор Панциру закликав парламент внести до кримінального законодавства поправки, які дозволили б притягти президента країни до кримінальної відповідальності.

Ігор Додон

Про це він заявив під час засідання КС, на якому обговорювалося питання про тимчасове відсторонення Додона з поста, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Цей пінг-понг між парламентом і президентом вже стає смішним. Раніше КС звернувся до парламенту з листом, в якому ми зажадали внести відповідні поправки до кримінального законодавства, які дозволили б притягти президента до кримінальної відповідальності за відмову підписувати закони і призначати членів уряду, що є порушенням положень Конституції», - заявив Панциру.

Депутат Серджіу Сирбу, який був присутній на засіданні КС, в свою чергу, заявив, що такий законопроект вже зареєстрований в парламенті, і глава КС закликав парламентаріїв прискорити процес прийняття цих поправок.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 5 січня, КС втретє відсторонив президента від посади за його відмову підписати Закон про протидію російській політичній пропаганді. Згідно з Конституцією Молдови, президент зобов'язаний підписувати закони, якщо парламент проголосував за них повторно.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...