Миротворці на Донбасі: Аналітик оцінив пропозиції спецпредставника Держдепу

Пропозиція Україні від спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера не вносити в ООН свою резолюцію по миротворцях на Донбасі є доказом несамостійності Києва.

Ігар Тишкевич

Про це в коментарі "Апострофу" заявив аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, передають Патріоти України.

"Адже виходить, що політики третьої держави радять, що треба робити. Але в нашому випадку іншого варіанту я поки не бачу. Україна не є навіть регіональною наддержавою, яка могла б самостійно виробляти політику, особливо щодо конфлікту на Донбасі. Це неприємно, але це так. У тому ж "нормандському" форматі ми діємо не самостійно, а разом з Німеччиною і Францією", - зазначив експерт.

Однак, каже він, вищевказана позиція США не є значним програшем для України.

"Мандат миротворців підписується двома сторонами конфлікту. Одна сторона відома – це Україна. Хто є другою стороною? Якщо сьогодні винести в ООН нашу резолюцію, то другою стороною будуть Захарченко і Плотницький, враховуючи категоричну позицію Росії, що вона не учасник конфлікту. У такому разі Захарченко і Плотницький вже не терористи, а одна зі сторін процесу", - коментує Тишкевич.

Аналітик нагадав, що РФ в Раді Безпеки ООН здатна заблокувати будь-які ініціативи України.

"Нещодавня ситуація з розслідування застосування хімічної зброї в Сирії показала, що без згоди РФ практично жодна резолюція не може бути прийнята. Що в такому випадку буде з українською резолюцією? Україна вийде на ООН з гарним проектом, на нього буде накладено вето, а українські дипломати будуть говорити про те, яка страшна Росія і як погано вона вступила, але на практиці нічого від цих розмов Україна не отримає. Буде лише величезна кількість приводів для інформаційного шуму, політичних спекуляцій, але реального вирішення проблеми не знайдеться", - сказав Ігар Тишкевич.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...