Морську потвору вимило до берегів Північної Америки (фото)

Залишки невідомої тварини завдовжки 9 м знайшли рибалки біля берегів заливу Сент-Джеймс на Алясці. У мережі такі нерозпізнані знахідки називають глобстерами.

Місцеві мешканців вважають, що це рештки гігантського кальмара. Стверджують, що бачать очі розміром із тарілки. Науковці вважають це рештками горбатого кита, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

"Рибалки могли переплутати тварину, тому що не змогли дістатися надто близько до решток. Вони були на скелястому рифі", - каже біолог Йоханна Волленвайдер із Національного управління океанічних і атмосферних досліджень. Вона оглянула глобстера.

Тіло дуже розм'якло. А складки горла кита рибалки могли прийняти за щупальця. Їх видно вздовж тулуба. Те, що здавалося очима, було суглобом грудного плавця.

Тварина, можливо, загинула через зіткнення з кораблем. Її винесло на берег, де пошматували орли та ведмеді, припускає Йоханна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...