"Мощі Георгія Побідоносця" викрали з храму на Донеччині, - поліція

Проти підозрюваного відкрито кримінальне провадження за статтею про наругу над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого.

У Добропіллі Донецької області поліція затримала чоловіка за підозрою в крадіжці з храму "мощей Георгія Побідоносця". Про це повідомляє прес-служба Покровського відділу Нацполіції Донецької області, передають Патріоти України.

"28-річний чоловік посеред дня викрав священні реліквії і заховав їх у себе вдома. Вже через кілька годин співробітники поліції викрили зловмисника і притягли до відповідальності", - сказано в повідомленні.

У поліції розповіли, що із заявою про крадіжку до них звернувся настоятель храму. Його конфесійна приналежність не уточнюється.

Затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, повідомили правоохоронці. "Правопорушник пояснив, що чув про те, що дані реліквії мають чудодійну силу, тому викрав їх і приніс додому", - йдеться в повідомленні поліції.

Там відзначили, що мощі вилучені як речові докази, а проти чоловіка відкрито кримінальне провадження за ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...