Москалькова розповіла про стан та умови утримання поранених українських моряків

Троє українських моряків, які були поранені під час захоплення російськими прикордонниками у Керченській протоці, перебувають у слідчому ізоляторі "Матроська тиша", і за словами російської сторони почуваються добре.

Про це розповіла уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в своєму Instagram, передають Патріоти України.

"Їм надається вся необхідна медична допомога, вони забезпечені необхідними медичними препаратами. Медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку стану здоров’я. На умови утримання скарг не було", – написала вона.

За словами російської омбудсвумен, моряки нібито мають доступ до бібліотеки, і кожен з них вже переписується по електронній пошті з рідними і близькими.

"Вони утримуються в медичній частині, у просторих, чистих камерах із великими вікнами. Ув'язненим забезпечується посилене харчування. Вони мають можливість відкрити рахунки і купувати додаткові продукти харчування", – написала Москалькова.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...