"Московський патріархат відзначився ганебною поведінкою щодо українських військових", - представник Генштабу ЗСУ

Представники Української православної церкви Московського патріархату єдині із релігійних організацій, які відмовлялись надавати духовну підтримку українським військовим.

Про це заявив представник Генштабу ЗСУ Олексій Терещук, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З 2014 року співпраця ЗСУ та релігійних організацій була обопільною, відбувалось об'єднання зусиль одночасно. На жаль, Московський патріархат не виявив бажання. Це їх бачення, і цифри кажуть самі за себе, який внесок кожної релігійної організації", – сказав він.

Терещук зазначив, що в липні 2014 року при штабі АТО почала працювати перша капличка з капеланом УГКЦ Андрієм Зелінським, а на кінець 2014 року переважна більшість військових частин на Донбасі мали на волонтерських засадах своїх духовних наставників.

За його словами, серед релігійних організацій, які здійснюють духовне наставництво над українськими бійцями, були представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської – п'ятидесятників, але не було представників УПЦ Московського патріархату.

Окрім того, перший заступник голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ протоієрей Тарас Мельник розповів, що зараз на посадах в ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужбі офіційно перебувають 148 священиків православної церкви, а ще 600 – надають допомогу на волонтерських засадах. Священнослужителі духовно допомагають воєнкомам, працюють з учасниками АТО та їх сім'ями, з родинами загиблих.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...