Московський священик бідкається, що його не пускають на територію військового об’єкту, де розміщено храм

Храм Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія знаходиться на території Військової академії в Одесі.

Протоієрей храму Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія Сергій Дмитрієв з початку 2019 року не може потрапити на територію Військової академії в Одесі, де розміщується ця церква. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії РПЦ в Україні, передають Патріоти України.

Церковники навіть зняли відеоролик, в якому Дмитрієв під супровід тривожної музики повідомив, що він не може потрапити в храм. «З початку 2019 роки не можу потрапити на територію, ось стою біля паркану, як бачите, залишився без храму», - заявив священик.

Тим часом прес-секретар Православної церкви України в Одеській області батько Теодор Оробець раніше повідомляв, що в Одесі є прихід, парафіяни якого хочуть вийти з підпорядкування РПЦ в Україні. Однак місцевий священик не просто перешкоджає волі одеситів, а ще й виніс з храму основні ікони.

За даними одеського видання «Думська», мова йде саме про храм при Військовій академії. Мабуть, радикальна позиція батька Сергія змусила парафіян піти на конфлікт і заборонити йому доступ до церкви, робить припущення видання.

Нагадаємо, Департамент державної служби охорони при МВС України відмовив у перебуванні українського відділення Російської православної церкви у контрольно-пропускному пункті свого Вищого професійного училища у Вінниці.

20 грудня 2018 року Рада схвалила законопроект №5309 «Про внесення змін в закон «Про свободу совісті та релігійні організації» назви релігійних організацій (об'єднань), що входять в структуру (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнано здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України». Відразу після прийняття закон підписав глава парламенту Андрій Парубій.

Згідно з ним «не допускається надання переваг або накладання обмежень у діяльності релігійної організації (об'єднання), що входить до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, окрім обмеження доступу священнослужителів, релігійних проповідників, наставників такої релігійної організації у частини, з'єднання Збройних сил та інших військових формувань України у місцях їхньої дислокації або інших обмежень, передбачених законом».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...