Москва - агресор: Стало відомо, про що говорили Порошенко і Волкер і що буде далі

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним посланником Президента США Куртом Волкером для обговорення активізації міжнародних зусиль по відновленню суверенітету країни.

"Було висловлено серйозну стурбованість у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією положень Мінських домовленостей в сфері безпеки. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", - йдеться в заяві прес-служби глави держави, передають Патріоти України.

В ході зустрічі було наголошено, що Москва повинна показати спрямованість до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. "Петро Порошенко та Курт Волкер відзначили звільнення українських заручників наприкінці минулого року та важливість завершення цього процесу. Було привернуто увагу до ухвалення Закону України про реінтеграцію окупованих територій як елементу спільної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - сказано в повідомленні.

У прес-службі додали, що сторони відзначили пріоритетність мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на сході України.

Також з Волкером зустрівся начальник Генштабу України Віктор Муженко.

Як говориться в прес-службі Генштабу ЗСУ, генерал української армії поінформував дипломата щодо поточої ситуації на Донбасі.

Віктор Муженко

"Сторони обмінялися поглядами щодо актуальних питань регіональної безпеки та перспектив розвитку двосторонніх відносин між Україною і США в оборонній сфері. Участь у зустрічі взяла Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович", - розповіли в Генштабі.

За версією видання "Голос Америка", запланована Волкером поїздка на 24 січня на Донбас зірвалася через складні погодні умови.

"Ймовірно такої поїздки не буде, він перебуватиме у Києві. Погодні умови несприятливі", - заявили в посольстві США у Києві.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...