Москва і Варшава поскандалили через "поділ" України

На російському телебаченні видали чергову порцію маячні про окупацію України. Старанно був обраний "корисний ідіот" і з Польщі, щоб продемонструвати, що не тільки "истинно православная" імперія бороться за "українську спадщину".

В ефірі пропагандистської передачі на одному з головних російських каналів виступив польський журналіст Якуб Корейба. Він заявив, що з позиції його країни ідеальним варіантом було б приєднання до неї територій України, Білорусі та Литви, передають Патріоти України.

При цьому Корейба зазначив, що зробити це в нинішніх умовах нереально, тому Польща готова підтримувати Україну як суверенну державу з установленими кордонами. “Для нас з польської точки зору, природно, оптимальний варіант – щоб Україна, Білорусь, Литва стали польським протекторатом, ну або в ідеальному варіанті взагалі частиною Польщі. Але ми розуміємо, що на такий варіант сил і засобів сьогодні немає”, – зазначив він.

Його виступ викликав бурхливу реакцію російських пропагандистів, які підтримують окупацію РФ українських територій. Зокрема, політолог Дмитро Куликов спробував пожартувати про те, що Росія згодна віддати Польщі Галичину задарма. А колишній нардеп Спиридон Кілінкаров, який утік у РФ, почав обурюватися через те, що Польща захищає Україну, але при цьому має до неї територіальні претензії.

Ведучий програми Володимир Соловйов навіть пригрозив польському гостю відродженням Російської імперії, яка, за його словами, “поглине всі сусідні країни”. “Якщо Польщі дійсно хочеться, щоб Білорусь, Литва та Україна були разом з нею в одній державі, хочу нагадати – такий історичний досвід у вас уже був: ви всі були частиною Російської імперії. Ви цього хочете?” – заявив улюблений пропагандист Путіна.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...