Москва над прірвою нової "гонки озброєнь": НАТО підтримало США в ракетній "війні" проти Росії

НАТО звинуватило Росію в порушенні договору про ракети середньої і малої дальності. США пригрозили вийти з нього через 60 днів, якщо РФ не повернеться до виконання договору.

"Ми підтримуємо заяву США, що Росія порушує свої зобов'язання за договором", - сказано в заяві, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Порушенням договору, на думку альянсу, стала розробка Росією ракетної системи 9М729. Російський сенатор Франц Клінцевич назвав це твердження "брехнею", оскільки у цієї ракети, за його словами, дальність менше 500 кілометрів.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до виконання договору, американська сторона вийде з угоди.

Після заяви НАТО представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "Росія неухильно дотримується положення договору, і американській стороні це відомо".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...