Москва не отримає "важку" нафту: Провідна технологічна компанія розірвала співпрацю з "Роснефтью", незважаючи на вкладені сотні мільйонів

Ще навесні 2017 року ExxonMobil сподівалась отримати від адміністрації президента США дозвіл на спільний проект з «Роснефтью» з буріння у Чорному морі, у т.ч. спірних з Україною ділянок.

Американська компанія ExxonMobil оголосила про вихід зі спільних проектів з «Роснефтью». Таке рішення, йдеться в заяві ExxonMobil, поширеному в середу, було прийнято через санкції, введені США та Євросоюзом через роль РФ в кризі на Україні і приєднання Криму, передають Патріоти України.

Відмова від спільних проектів з «Роснефтью», підкреслили представники ExxonMobil, не стосується «Сахаліну-1». Збитки від відмови від проектів з «Роснефтью» в ExxonMobil попередньо оцінили в 200 мільйонів доларів за четвертий квартал фіскального року.

Прес-секретар «Роснефти» Михайло Леонтьєв назвав рішення ExxonMobil очікуваним, повідомляє ТАСС. «Нічого нового не відбулося. Це, на жаль, очікувана подія, пов'язана з санкціями. ExxonMobil змушений це зробити», - сказав він.

США, Євросоюз та інші країни послідовно ввели кілька пакетів санкцій щодо Росії через приєднання Криму і ролі РФ в українській кризі. В рамках санкцій, в числі іншого, американським компаніями заборонено співпрацювати з російськими в області глибоководного і сланцевого видобутку нафти і газу, а також поставляти в РФ обладнання для таких робіт.

У 2014 році, незабаром після того, як введені відносно Росії санкції вступили в силу, ExxonMobil була оштрафована в США на два мільйони доларів за недотримання обмежувальних заходів. ExxonMobil в кінці квітня 2017 року просила адміністрацію президента США Дональда Трампа дозволити їй спільний проект з «Роснефтью» з буріння в Чорному морі, але отримала відмову.

The Wall Street Journal у травні 2017 року писав, що ExxonMobil постраждала від санкцій більше інших компаній.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...