Москва приховує свою причетність до катастрофи? - Росія відмовилася передати Польщі уламки літака Качинського

Уламки польського президентського літака Ту-154, який зазнав краху в 2010 році під Смоленськом, залишаться в Росії.

Таку заяву зробив посол Росії у Варшаві Сергій Андрєєв, передають Патріоти України з посиланням на РІА Новости.

За словами російського дипломата, уламки залишаться в Росії, оскільки польська сторона ще не завершила розслідування. "Тема повернення до Польщі уламків президентського літака надмірно політизована, навколо неї штучно створюється підвищений ажіотаж, як ніби це питання має якесь символічне значення. Тим часом з точки зору практичної, питання про те, де знаходяться уламки - в Росії або в Польщі - істотного значення не має", - заявив Андрєєв.

При цьому він підкреслив, що польські слідчі мали повний доступ до уламків на всіх етапах розслідування. Також російський дипломат підкреслив, що, відповідно до російського законодавства, до завершення всіх процесуальних дій уламки повинні залишатися в розпорядженні російського слідства.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляв, що чим довше російська сторона буде перетримувати уламки потерпілого крах літака президента Леха Качинського, тим більше виникатиме підозр, що Москва приховує справжні причини цієї катастрофи."
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...