Москва вимагала підмінити допінг-проби: Українські біатлоністки становили найбільшу загрозу росіянкам на Олімпіаді в Сочі

Російський чиновник вимагав від екс-глави Московської антидопінгової лабораторії (МАЛ) Григорія Родченкова підмінити допінг-пробу української біатлоністки Віти Семеренко.
Віта Семеренко

Про це сам інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) заявив в інтерв'ю The New York Times, передають Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, з проханням про підміну допінг-проби українки на змаганнях в Москві незадовго до Олімпіади в Сочі до нього звернувся колишній заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних.
Інформатор WADA зазначив, що відмовився це зробити: "Я не міг так вчинити з невинної спортсменкою. За час роботи я міняв чимало позитивних допінг-проб на чисті, але не навпаки".
Родченков зазначив, що Семеренко і інші українські біатлоністки представляли найбільш серйозну загрозу для російської естафетної команди під час Олімпійських ігор в Сочі.
У підсумку Віта Семеренко завоювала олімпійське золото в естафеті. Російські спортсменки посіли друге місце, проте пізніше вони були позбавлені цієї нагороди після повторного огляду допінг-проб.
Інформатор WADA також розповів в інтерв'ю про участь в підміні допінг-проб на Олімпійських іграх в Сочі нинішнього глави Союзу біатлоністів Росії (СБР) Олександра Кравцова. Так, особистий автомобіль Кравцова нібито використовувався для перевезення чистих допінг-проб.
Григорій Родченков зазначив, що невинних російських спортсменів не повинні усувати від участі в Олімпіаді в Пхенчхані. На його думку, "чистих" атлетів потрібно допустити до Ігор, але не під прапором Росії.
Очікується, що рішення про допуск збірної Росії до зимових Олімпійських ігор в 2018 році буде прийнято на засіданні виконавчого комітету МОК 5 грудня.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...