Москва занепокоєна контактами українських та хорватських посадовців у питанні повернення окупованих територій

Україна і Хорватія 13 червня підписали план взаємодії спільної робочої групи щодо співпраці в реінтеграції територій.

Про це ідеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії на нещодавній візит до України хорватської делегації на чолі з Весною Шкаре-Ожболт, яка очолювала процес мирної реінтеграції хорватського Подунав’я, передають Патріоти України.

"Судячи з наявної в ЗМІ інформації, на цих зустрічах обговорювалася тематика "повернення непідконтрольних територій" на основі хорватського досвіду 1990-х років. "Досвіду" більш ніж неоднозначного, а кажучи прямо – негативного", - заявили в МЗС РФ.

Російські дипломати згадують "про 250 тисяч сербських біженців" і "численні жертви серед цивільного населення", до яких "привели здійснені Загребом в 1995 році військові операції".

"Змушені з жалем констатувати, що за ширмою запевнень про "добрі наміри" і "необхідність відновлення взаємної довіри" в конфліктних зонах знову звучали небезпечні тези про "вимушеність" і "допустимість" таких "методів мирної реінтеграції". Чималу тривогу викликає те, що в Києві охоче підхоплюють подібні сигнали, демонстративно ігноруючи власні чітко прописані зобов'язання в рамках мінського "Комплексу заходів", - заявили в МЗС РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...