Москва зіграла на випередження: Україні важко буде відмовитись від "миротворчого" плану Путіна – експерт

Заява Путіна про так звану миротворчу місію на Донбасі – не капітуляція перед Заходом. Це програш МЗС України, який не зміг прорахувати можливих наслідків заяви Порошенка про звернення до ООН щодо введення такої місії.

Дмитро Снєгирьов

Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Як нагадує експерт, до Путіна президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про те, що його країна готова брати участь у миротворчій місії на Донбасі. Тобто, зауважує Снєгирьов, закидалася думка про те, що якщо Україна не хоче бачити росіян або білорусів у контингенті, то Казахстан як нейтральна країна, яка неодноразово підтримувала територіальну цілісність і суверенітет України, готова взяти участь у місії.

"В миротворчих місіях ООН здебільшого беруть участь азійські чи африканські держави. Тому не відповідають дійсності заяви, що у випадку прийняття рішення про миротворчий контингент, там будуть виключно країни НАТО", - говорить Снєгирьов.

З іншого боку, проблеми Казахстану з Росією, яка зазіхає на частину його території, і є важелем впливу Москви на Астану. Тому, вочевидь, заява Назарбаєва не випадкова. І це була перша ластівка.

Крім того, на думку військового експерта, друга причина – Путін вчасно скористався суперечностями в поглядах на конфлікт в Україні між США і ЄС. Як відомо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон заявили, що обидві сторони конфлікту не дотримуються взятих зобов'язань щодо відведення важкої техніки і припинення обстрілів.

"Третій фактор появи заяви саме зараз те, що в жовтні спливає трирічний термін дії закону України про особливий характер самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. І четвертий – готується до внесення в Раду законопроект про реінтеграцію ОРДЛО, де Росія названа країною-окупантом", - пояснює військовий експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...