Москві - кінець? - Спецслужби Британії назвали точне місце виготовлення "Новічка", яким отруїли Скрипаля

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина "Новічок", якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Британська розвідка провела брифінг для представників країн-союзників, щоб переконати лідерів у тому, що за спробою вбивства стоїть Москва, а "Новічок" виготовили на об’єкті Шихани у Саратовській області. Саме за результатами цього брифінгу країни вирішили вислати більше 150 російських дипломатів, - передають Патріоти України з посиланням на The Times.

За даними британської розвідки, на об'єкті в Шиханах в останнє десятиліття проводилися випробування з метою визначити, чи ефективний "Новічок" для скоєння вбивства за кордоном.

Як стверджує The Times, запаси, виявлені в Шиханах, були набагато меншими, ніж ті, що могли бути використані в якості зброї на полі бою, а це в свою чергу нібито передбачає їх застосування для точкових атак.

"Розвідка Британії чітко вказала на Росію і Шихани. Без сумніву, що росіяни замітають сліди, поки ми говоримо" - сказав колишній військовий і експерт по хімічній зброї Хеміш де Бреттон-Гордон.

За його словами, ніщо не вказує на те, що "Новічок" міг бути виготовлений деінде в колишньому СРСР.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...