Москві приготуватись? - У Британії зробили гучну заяву про імена тих, хто отруїв Скрипалів

Авторитетне американське видання The New York Times прямо звинуватив співробітників російського ГРУ в отруєнні колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Посилаючись на дані чиновників Великобританії, журналісти пишуть, що отруєння отрутою «Новачок» було проведено діючими або колишніми співробітниками ГРУ, і їх імена незабаром можуть бути названі, передають Патріоти України.

У той же час, відзначає видання, слідчі припускають, що до отруєння можуть бути причетні і інші російські спецслужби.
Тим часом Метью Роулі, брат ще одного постраждалого від отруєння в Еймсбері Чарлі Роулі, заявив, що контакт його брата з «Новачком» стався після того, як той підібрав на вулиці флакон з парфумами. Про це повідомляє ВВС. «Метью Роулі сказав, що його брат Чарлі, який все ще перебуває в лікарні у важкому стані, повідомив йому, що підібрав флакон для духів», - йдеться в повідомленні.
Лондонська поліція підтвердила, що в будинку Роулі була знайдена ємність з «Новачком».
Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок» (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипаль стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.
У відповідь на отруєння Великобританія вислала ряд російських дипломатів. Солідарність з Лондоном висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.

Уже після виписки Скрипалів з клініки в сусідньому з Солсбері місті Еймсбері від отруєння «Новачком» померла Дон Стерджес, а її співмешканець Чарлі Роулі знаходиться в клініці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...