Москві залишається лише "вити на Місяць": Принципова позиція Варшави може стати вирішальною у загибелі недонадімперії (відео)

В найтяжчі для України роки початку "гібридної війни" рішуча поведінка найміцнішої держави на східному кордоні НАТО відіграла непересічну роль, щоб Захід почув Київ.

У Росії більше немає ніяких важелів впливу на Польщу. Навіть проект газопроводу "Ямал-2" не допоможе Кремлю змінити проєвропейську орієнтацію Варшави. Таку думку висловив експерт з міжнародних питань Валерій Кравченко, передають Патріоти України.

За його словами, Польща зайняла абсолютно чітку позицію по відношенню до Росії, Російської імперії та шляхів її подальшого розвитку. "Польща як ніхто інший розуміє ціну тієї незалежності і тієї позиції, яку вона зараз має - вони в НАТО, вони в ЄС", - пояснив Кравченко.

Він підкреслив, що будівництво газопроводу "Ямал-2" - через Польщу в обхід України - більше не актуальне для поляків, бо вони вже підписали двадцятирічний контракт на поставку скрапленого газу з США. "Вони розуміють, що є нафта, є газ - а є стратегічні інтереси. І стратегічні інтереси Польщі не збігаються з політикою, яку проводить зараз Росія. І вони не будуть збігатися і в майбутньому", - запевнив експерт.

Нинішня ж відсторонена позиція Варшави щодо Києва може бути пов'язана з тим, що зараз Польща чекає виборів в Україні, щоб виробити стратегію спілкування, вважає Кравченко. "Це об'єктивно, тому що сьогодні наша країна знаходиться на певному роздоріжжі. Але стратегічно вони з нами", - підсумував експерт.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...