Москву накрила істерія: Як путінські політики і олігархи реагують на "кремлівську доповідь"

Публікація Міністерством фінансів США "Кремлівської доповіді", до якої внесено прізвища більшості провідних російських політиків і олігархів, в РФ сприйнята неоднозначно.

У Москві заявляють, що публікація доповіді свідчить про розрив відносин між країнами і вже думають над відповіддю, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Так, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Москві вважають публікацію «кремлівської доповіді» «прямою і очевидною» спробою вплинути на виборчий процес в Росії. Тим часом він зазначив, що «сама публікація списку нічого не означає».

Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін, який також внесений до списку, з іронією прокоментував новину. «США хочуть і рибку з'їсти, і в крісло сісти», - написав Рогозін у Twitter.

Радник президента РФ з питань розвитку інтернету Герман Клименко, який потрапив до списку Мінфіну США, заявив, що його це тішить. «У минулому в такі б списки потрапили б і Корольов, і Курчатов. Мені до таких людей нескінченно далеко, але якщо хтось ставить в той же ряд, то звичайно ж приємно. У наш час шлях складання проскрипційних списків в країні, яка претендує на світове лідерство, трохи дикувато», - сказав він.

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович заявив, що доповідь схожа на «книжку «Хто є хто в російській політиці». «Як член уряду зобов'язаний був бути в цьому списку, весь уряд в ньому є, нічого дивного в цьому немає. Це список осіб, які, очевидно, є провідними в російській політиці і бізнесі. Це не список санкцій, це список, який використовується для подальших рішень і оцінок. Будемо проводити моніторинг ситуації, необхідно реагувати. Ніяких приводів для дій поки немає», - сказав він.

Віце-прем'єр РФ - повпред президента Росії в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв також заявив, що радий опинитися в «такій компанії». «Було б прикро не потрапити в таку компанію», - сказав віце-прем'єр.

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що «кремлівська доповідь» нагадує переписаний спецслужбами США кремлівський телефонний довідник. «Перше ознайомлення з «американським списком», переданим вчора Мінфіном в Конгрес, створює (у всякому разі, в його «політичної» частини) стійке відчуття того, що спецслужби США, втративши надію знайти обіцяний і, головне, доказовий компромат на російських політиків, просто переписали кремлівський телефонний довідник. Там всі без винятку «за списком» з усіх «за списком» керівних російських структур», - написав він у Facebook.

Член російської Ради Федерації Володимир Джабаров подумав, що список, який не вводить нових санкцій, є санкційним списком і заявив, що Росія відповість на це. «Відповідь, звичайно, буде. І вона буде гідною. Вони абсолютно не відповідні тому, що ставиться в провину Росії», - сказав він.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич заявив, що США, створивши такий список росіян, порушили всі принципи міжнародних відносин і зробили співробітництво з Росією практично неможливим. «По суті, в нього включені майже всі значущі в країні фігури. Не знаю, що буде за цим списком далі, але вже сама його поява не має прецедентів у світовій історії. США грубо порушили всі можливі принципи відносин між державами, зробивши співпрацю з Росією в різних сферах практично неможливою», - сказав Клінцевіч.

Мер Москви Сергій Собянін, коментуючи своє включення в «кремлівськуй доповідь», заявив, що такі заходи США лише об'єднують Росію. «На Заході Росію не любили в усі часи, але до таких списків не могли додуматися навіть у найгірші періоди історії. Подібні заходи не розколюють, а об'єднують. Призводять до результатів, протилежним тому, до чого прагнули автори», - написав він на своїй сторінці «ВКонтакте».

Голова Держдуми В'ячеслав Володін вважає, що доповідь - це чергова спроба США вплинути на ситуацію в Росії. «Введення нових санкцій - чергова спроба заокеанських колег вплинути на російську внутрішню політику, проте, коли мова йде про санкції, необхідно брати до уваги їх вплив і на громадян США», - наводяться слова спікера на офіційному сайті нижньої палати парламенту.

Віце-спікер Держдуми Ірина Ярова порівняла доповідь Мініфіну США з відкриттям американської в'язниці в Гуантанамо. «Санкції - це зашморг на міжнародному бізнесі, в тому числі і бізнесі Європи. Тепер США вводить систему вірусного торкання, мета якої не ховається - це система стримування інших і переваг тільки для однієї країни. Америка відкриває «економічну Гуантанамо» для бізнесу по всьому світу», - сказала вона.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що публікація доповіді підриває можливості для подальшого російсько-американського діалогу і ще більше ускладнює міждержавні відносини. «Публікація «кремлівської доповіді», куди увійшло практично все керівництво Росії і глави провідних держкорпорацій, підриває можливість для подальшого діалогу, який і так перебуває у своїй нижчій точці», - сказав він.

Одіозний член комітету Держдуми з міжнародних справ Віталій Мілонов також запропонував відповісти США створенням дзеркального «вашингтонського списку».

Також, після публікації «кремлівської доповіді», голови трьох комітетів російської Держдуми Анатолій Аксаков, Андрій Макаров і В'ячеслав Ніконов відмовилися летіти до Сполучених Штатів на Національний молитовний сніданок, який відбудеться на початку лютого за участю президента Дональда Трампа.

У «кремлівську доповідь» також внесли главу Мінтрансу РФ Максима Соколова. У зв'язку з цим в прес-службі міністерства повідомили, що будуть ще старанніше працювати. «Почнемо працювати з ще більшою ретельністю і завзяттям», - прокоментували в прес-службі.

У російському «Газпромі» заявили, що витримають публікацію «кремлівської доповіді». Про це журналістам сказав Голова ради директорів компанії Віктор Зубков. «Нічого, витримаємо. Вони і так постійно тиснуть весь час. Ви ж бачите - і переговори з поляками, з прибалтами. Але нічого, витримаємо», - сказав він журналістам.

У прес-службі «Роснефти» заявили, що включення в «доповідь» глави компанії Ігоря Сечіна нелогічне і неправильне. «Нічого дивного в цьому немає, виходячи з тих принципів, за якими формуються ці списки», - зазначив він, додавши, що принципи ці спочатку порочні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...