"Мотор Січ" завойовує Китай

Китайсько-українська співпраця в сфері виробництва авіадвигунів поглиблюється, незважаючи на повідомлення ЗМІ про скандали навколо компанії “Мотор Січ”.

Про це пише китайська газета “Женьмінь Жибао”, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Про зміцнення взаємодії між компанією “Мотор Січ” та її китайським партнером Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment свідчить нещодавно укладена угода про серійне виробництво і капітальний ремонт турбовальних авіаційних двигунів ТВЗ-117ВМА-СБМ1В та їх модифікацій на території Китаю.

“Мотор Січ” з рішучістю реалізує угоду зі Skyrizon, у сторін вже є серйозні досягнення, заявив президент компанії В’ячеслав Богуслаєв на церемонії підписання угоди, що відбулася минулого місяця в рамках Пекінської міжнародної авіаційної виставки.

Як повідомив представник компанії Skyrizon, станом на кінець липня цього року в Китай з-за кордону було доставлено основне обладнання, яке готове для проведення випробувань двигунів і гарантійного обслуговування надалі. На пекінській виставці були продемонстровані шість типів авіадвигунів. Зокрема турбовентиляторний двигун для навчально-бойових літаків Hongdu L-15 китайської розробки і турбовальний двигун ТВЗ-117ВМА-СБМ1В для вертольотів сімейств російських Мі і Ка, які викликали великий інтерес відвідувачів заходу.
На думку фахівців авіаційної галузі, співпраця з компанією “Мотор Січ” дозволить Китаю не тільки підвищити виробничі можливості Китаю з розробки власних турбовальних двигунів, а й заощадити витрати з експлуатації імпортних вертольотів.

У компанії “Мотор Січ” повідомили, що ТВЗ-117ВМА-СБМ1В являє собою новітню версію сімейства авіадвигунів ТВЗ-117. Мета її розробки полягає в поліпшенні характеристик нових і раніше випущених вертольотів.

У 2015 році Skyrizon і “Мотор Січ” встановили відносини всебічного стратегічного співробітництва, а також уклали угоду із Запорізьким машинобудівним конструкторським бюро “Прогрес” імені академіка О. Г. Івченка про створення на території Китаю виробничої бази. Потім в 2016 році Skyrizon і “Мотор Січ” створили в місті Чунцин на південному заході Китаю спільну компанію.

Китайсько-українська виробнича база знаходиться на території Чунцинський нового району Лянцзян. У перспективі на ній буде проводитися розробка, серійне виробництво і обслуговування турбовальних, турбогвинтових і турбовентиляторних двигунів. За попередньою оцінкою проект обійдеться в 20 млрд. Юанів / приблизно 3 млрд дол. США.

Запорізька компанія “Мотор Січ” – одне з найбільших в світі і єдине в Україні підприємство з виробництва, випробування, супроводу в експлуатації і ремонту 55 типів і модифікацій двигунів для 61 виду літаків і вертольотів різного призначення, що експлуатуються в 106 країнах світу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...