"Мовчання - золото": Яке сьогодні свято, і що не варто робити в цей день

16 грудня 2018 року відзначають день Іоанна Молчальника. Саме сьогодні – найбільш вдалий час для приказки "Мовчання – золото". За давніми переказами вірили, що тому, хто буде небагатослівним цього дня – незабаром посміхнеться успіх.

Іоанн Молчальник ще в дитячому віці почав вивчати Святе письмо і навчався молитися Богу. Після смерті батьків, Іоанн весь свій спадок роздав нужденним і зробив пожертвування на будівництво храмів, передають Патріоти України.

В Єрусалимі Іоанн прийняв обітницю мовчання, на деякий час оселився в пустелі, де мешкав в самотності 9 років, харчуючись лише травами.

Отримавши від Бога дар цілителя, Іоанн повсякчас допомагав хворим людям, зцілюючи їх силою молитви.

Іменини 16 грудня святкують: Георгій, Микола, Федір.

Народні прикмети на 16 грудня

– Снігур 16 грудня цвірінькає під вікном – чекайте відлиги.

– Спостерігаєте падіння зірок – чекайте холоднечі.

– Кішка тулиться до батарей – до морозу.

– Кішка вмивається і вилизує лапки – погода незабаром буде теплою і сонячною.

Що можна робити 16 грудня

1. Сьогодні зважуйте свої слова та при можливості менше говоріть, а більше думайте. Мовчання цього дня позбавить людину від негараздів.

Що не можна робити 16 грудня

1. В жодному разі не вникайте у конфлікти з чоловіком чи дружиною. Кажуть, якщо посваритися цього дня, то сварки продовжуватимуться впродовж року.

2. Постарайтеся цього дня не співати та не кричати.

3. Не виходьте за межі оселі від опівночі до третьої години ночі. В цей час вирує нечисть і це найбільш небезпечний період для людини.

4. Не розповідайте нікому про себе, щоб в майбутньому уникнути чуток.

5. Не давайте нікому цього дня обіцянку, адже, швидше за все, ви її не зможете виконати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...