''Може привести до Третьої світової'': На Росії прогнозують розв'язання Кремлем нової війни

В умовах падаючого рейтингу правлячої верхівки Кремля Володимир Путін може затіяти нову війну з сусідськими країнами.

Леонід Гозман

Таку думку висловив російський опозиційний політик Леонід Гозман, зазначивши, що після абсолютно несподіваного розв'язання війни в Україні, такий варіант вже не здається нереалістичним, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Я не знаю, чи це буде чи не буде, я говорю, що це може бути. Я бачу розвиток такої глибокої кризи в Росії. Рейтинг начальства падає, що воно може запропонувати населенню? З точки зору поліпшення життя і тому подібного, це у нас якось не дуже працює, рівень життя тільки погіршується. Ситуація зовнішнього ворога, вона здається не спрацює так добре, як з анексією Криму, але тим неменш якийсь шанс є", - каже Гозман.

На його думку, Кремль може спробувати згуртувати народ шляхом ведення нової війни для захисту росіян, як це відбувається в Україні. "Отже, нова війна повинна бути приблизно такою ж. Значить, ми повинні рятувати російських, або російськомовних, чи православних навіть. Значить, війна повинна бути на території, де російськомовні люди живуть компактно, а це Україна, і Путін може почати ескалацію, або ж Північний Казахстан, Східна Естонія, Рига і Білорусь. Те, що наші можуть атакувати Естонію або Латвію, мені здається, що ступінь божевілля ще до цього не дійшла, тому що ці країни є членами НАТО, і зрозуміло, що це може призвести до світової війні. Залишається Північний Казахстан і Білорусь", - пояснює росіянин.

Гозман вважає, що наступною мішенню саме може стати саме Білорусь. "Тому що в нашій країні дуже поширена точка зору, що Білорусь взагалі не держава, а історичний курйоз. І якщо раптом почати звинувачувати Лукашенко в тому, що він насправді агент Держдепу і ображає російських людей, чому б і не піти туди? Те ж саме можна сказати і на адресу Назарбаєва", - сказав російський опозиціонер.

"Я б не виключав нашого спроби звільнення Білорусі. Хоча, я думаю, що Лукашенко буде активно захищатися", - заявив Гозман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...