Можливий союз? - З'явився небезпечний прогноз по зустрічі Меркель з Путніним (відео)

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним 18 серпня. Першочерговим на порядку денному їх переговорів буде стояти питання "Північного потоку-2" та його безпечного будівництва.

Ірина Верещук

Про це заявила експерт з міжнародних питань Ірина Верещук, передають Патріоти України.

За її словами, Путін захоче домовитися про способи обходу американських санкцій. "Якщо, не дай Бог, така двостороння зустріч буде за закритими дверима, то ми можемо обґрунтовано підозрювати Путіна і Меркель в тому, що вони домовляються як протистояти санкціям, які точно будуть введені в найближчому майбутньому", - пояснила Верещук.

Також на зустрічі торкнуться і виконання мінських домовленостей, на чому наполягатиме російська сторона, вважає експерт. "Було б дуже добре, якби наш президент провів хоча б телефонні переговори з Меркель і погодив позиції з цього питання, окреслив червоні лінії, за які не може заступати німецька сторона", - зазначила вона.

Верещук попередила: не варто бачити зради в обговоренні "Північного потоку-2", адже з точки зору Німеччини це є виключно їх комерційним інтересом. "Чому Україна досі не зробила потрібних кроків, щоб унеможливити будівництво "Північного потоку-2" - це питання до самої України. А в питаннях сходу і Криму Меркель буде непоступлива і я це точно знаю", - заявила експерт.

Також вона уточнила, що хоча багаторічне перебування при владі як Ангели Меркель так і Володимира Путіна може виглядати як хороші відносини, насправді це не так. За словами Верещук, саме стійка позиція німецького канцлера зробила неможливим просування Путіна і захоплення України в 2014 році. "Вони можуть домовитися про те, як протистояти США, але здати Україну в тому плані, як ми це собі уявляємо, вони не можуть. Путін напевно б хотів цього, але йому це не вдасться", - запевнила експерт.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...