Можновладцям, що не збираються тікати з країни, час схаменутись: "Людина з відчаю може рознести суд і бульдозером", - аналітик

Існуюча система боротьби з "незаконним" обігом зброї - нелогічна і не ефективна.

Про це пише у своєму блозі адвокат Віталій Коломієць, передають Патріоти України.

"По Нікополю і гранатах в суді - всі кинулися "заборонять і ужесточать".

"Астанавітєсь!"© Видихніть і подумайте.

Управління всіма заборонами і обмеженнями - це суттєві витрати. Але і це не біда, якщо такі заборони - логічні і ефективні.

Натомість існуюча система боротьби з "незаконним" обігом зброї - нелогічна і не ефективна.

1. Немає закону, який встановлює заборони і обмеження на володіння зброєю для громадян. "Правоохоронці" охороняють неіснуючий закон і витрачають на це грубі гроші нашого бідного бюджету. Так, боротьба з "незаконним" обігом зброї одна з семи пріоритетів Нацполіції бюджет, якої 20 млрд грн. Тобто приблизно така боротьба нам коштує +/-3 млрд грн.

2. Стаття 263 Кримінального кодексу карає за володіння зброєю без дозволу, передбаченого саме законом. При чому в ній все на купу і зброя, і набої і вибухівка (лишилося добавити "Люді і Коні"). Очевидно, що гранати чи вибухові пристрої повинні бути окремою нормою відповідальності, як речі, що взагалі заборонені в цивільному обігу (знову ж таки треба закон).

3. Поліція при такому бюджеті вилучає зброї декілька тисяч в рік при наявній в декілька мільйонів (нинішніми темпами їм роботи на дві-три тисячі років). Натомість цивілізовані країни, вводячи обмеження на зброю викуплять її (Австралія за одну кампанію викупила понад 600 тис. одиниць зброї. Наша поліція б вилучала цю зброю 400-500 років).

4. І про цифри за 3 млрд грн скільки можна було б викупити кулеметів, гранат, РПГ? Якщо одна одиниця 10 тис грн., то можна було б викупити 300 тис. одиниць (На 200 років роботи з вилучення).

5. І головне, потрібна реальна реформа правоохоронної і судової системи, бо людина з відчаю може рознести суд і бульдозером."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...