Одним з таких фруктів є груші, які містять багато грубої клітковини. Вона може спровокувати розлади травлення та пошкодити слизову шлунка і кишечника.
Абрикоси та персики також дратують слизову шлунка, тож їх варто споживати у помірній кількості. Виноград через великий вміст природних цукрів може призвести до бродіння у шлунку. А здуття живота і підвищене газоутворення можуть спричинити кавуни.
Також з обережністю потрібно їсти черешню – її не варто вживати людям з гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку і при цукровому діабеті. Не можна їсти черешні відразу після їжі, адже це може спричинити газоутворення і нетравлення шлунка.
Сік цитрусових також може бути занадто агресивним для слизової. Особливо обережно їх варто споживати людям із захворюваннями підшлункової залози, шлунка і дванадцятипалої кишки.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...