Можуть повторити? - Британський політолог розповів про канал фінансування Кремлем виборчої кампанії Юлії Тимошенко

Патріотично налаштовану громадськість давно непокоїть, що в безжальній політичній риториці, притаманній "Леді Ю", лідерка "Батьківщини" старанно уникає питань російської агресії проти України.

Кремль фінансово підтримував виборчу кампанію Юлії Тимошенко в 2010 році через схему з покупкою корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД). Про це в програмі «Ситуація» Тараса Березовця заявив британський і канадський політолог українського походження Тарас Кузьо, передають Патріоти України.

Кузьо раніше розповідав «Лівому берегу», що сайт WikiLeaks опублікував внутрішній лист посольства США в Україні, в якому говорилося про підозрілу угоду між українськими і російськими олігархами. Західні дипломати вважали, що продаж ІСД була включена в угоду Тимошенко-Путіна, укладену під час газових переговорів у січні 2009 року, що призвело до підписання Україною газового контракту з гіршими умовами в Європі.
«Індустріальний союз Донбасу» був проданий російським олігархам, які отримали кредити від «Зовнішекономбанку», де голова наглядової ради банку - президент Путін. Ми розуміємо, що олігархи на Росії знаходяться під контролем президента вже давно, завжди були в якості посередників. Вони робили те, що влада змушувала їх робити», - пояснив політолог.
Він зазначив, що олігархи Сергій Тарута і Віталій Гайдук, яким належав ІСД, довго фінансово підтримували лідера «Батьківщини», а під час виборів 2010 року вони надали в центрі Києва виборчому штабу Тимошенко в користування престижний готель Hyatt.
Також в США викликав підозру ряд подій, що вказували на причетність Кремля до фінансування Тимошенко. «Це збігається: продаж і вибори. У січні 2009 року підписали газовий контракт - ми про ці контракти знаємо. В кінці 2009 року продається ІСД, а потім вибори в січні 2010 року. Це, як писалося в американській дипломатичній ноті в посольстві, було пов'язано. Пам'ятаєте, в той час виборчий штаб Тимошенко був в готелі Hyatt, а це Тарута і Гайдук. На іншій стороні вулиці був штаб Януковича - в готелі Ахметова», - сказав політолог.
Джерело: Прямий
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...