Мрійливі скрепи: В уряді РФ проголосили санкції США страхом перед силою російської промисловості

За словами російського міністра, небажання миритися зі зростаючою промисловою силою російської економіки є причиною геополітичного тиску на Москву.

Денис Мантуров

Розвиток російської промисловості і зростання її конкурентоспроможності викликає невдоволення і тиск з боку країн Заходу, зокрема, США. Про це заявив в п'ятницю глава Мінпромторгу Денис Мантуров в ході візиту в Китай, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«В першу чергу це пов'язано з тим, що ми забезпечуємо виробництво у великих обсягах конкурентоспроможної продукції - це стосується металургії, чорної і кольорової, зокрема алюмінію», - сказав міністр на прес-конференції за підсумками російсько-китайської підкомісії з питань співробітництва в галузі промисловості.
За його словами, небажання миритися зі зростаючою промисловою силою російської економіки є причиною геополітичного тиску на Москву. Це ж справедливо і для Китаю, сказав Мантуров. «Ви самі бачите, в якій складній геополітичній і економічній ситуації знаходяться наші країни, - пояснив він. - Чим сильніше стає наша промисловість, Китаю і Росії, тим більше невдоволення це викликає у наших західних колег, зокрема, - США».
Але «тиск, санкції і певні заборони з боку західних країн і США зайвий раз підштовхують нас на кооперацію і знаходження спільних рішень і продуктів», сказав Мантуров: зокрема, це металургія, алюміній, радіоелектронна промисловість, фармацевтика, автомобілебудування і нові проривні галузі.
Мінпромторг, за його словами, розраховує на будівництво в найближчому майбутньому на території Росії трьох-чотирьох целюлозно-паперових комбінатів із залученням азіатських інвесторів. «Продукцію лісопереробки ми бачимо як акцент. Один буде розташований на Далекому Сході, два - в Сибіру і один - в Центральній Росії», - додав міністр.
За словами Мантурова, це дасть хороший імпульс нарощуванню обсягів виробництва усередині країни і утилізації відходів, а також дозволить збільшити експорт такої продукції.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...