"Мститись ніхто не буде": На Росії вказали на небезпечні наслідки через "реакцію" Заходу на Азовську кризу

Дії Росії в Керченській протоці загрожують не тільки Україні, а міжнародній системі загалом, тому Заходу слід задуматися над створенням нового формату для обговорення протидії Кремлю.

Костянтин Боровой

Про це розповів російський опозиціонер Костянтин Боровой, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За його словами, захоплення українських кораблів у Керченській протоці було порушенням міжнародних угод про свободу судноплавства. "Сьогодні цьому перешкодила Росія, а завтра її приклад можуть наслідувати якісь інші держави. Це дуже небезпечно. Тому що в якійсь мірі Китай використовує ту ж технологію, правда дещо змінену: створює у вільній зоні насипні острови і оголошує навколишні води державною територією. Проблема вже не у відношенні до Путіна, а у взаєминах між державами і міжнародній торгівлі. Багато хто чекає, що тепер вирішили не пускати Росію в європейські порти... Я думаю, що такого не буде, спеціальних санкцій з цього приводу не буде - буде спокійна реакція міжнародних організацій. Мстити Росії ніхто не буде. Але тепер в міжнародній практиці будуть враховувати таке порушення угоди. Тому що це небезпечний прецедент.", - говорить Боровой.

За його словами, можливо пора вже скликати міжнародну конференцію щодо дій Росії. "Рішення там прийматися не можуть, але повинні прозвучати якісь пропозиції, як протидіяти порушенню міжнародних угод. Тому що це робиться вже не тільки проти України. Потрібні колективні рішення, а формати "Великої двадцятки" і Ради Безпеки ООН не дозволяють приймати радикальні рішення. Значить, потрібно думати про створення нового формату", - зазначив політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...