"Мураєв висловився не як народний депутат України, а як депутат Держдуми РФ, але телеканали не мають нести відповідальність за слова свого власника", - Гриценко

7 червня Мураєв в ефірі "112 Україна" сказав, що "Сенцова можна по-різному сприймати". "З огляду на те, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм".

Анатолій Гриценко

Телеканал NewsOne не має нести відповідальність за висловлювання свого власника, позафракційного нардепа Євгенія Мураєва щодо політв'язня Олега Сенцова, яке він зробив у прямому ефірі каналу "112 Україна", заявив 8 червня у Facebook екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко, передають Патріоти України.

"Євгеній Мураєв висловився не як народний депутат України, а як депутат Державної думи Російської Федерації. Там, у Росії, така заява сприймалася б логічно і патріотично, але точно не в нашій країні... Народний депутат України – не рядовий громадянин – це державний діяч, він має бути патріотом держави Україна, повинен захищати права і свободи громадян України. Усіх! І тих, хто має відмінні від його власних погляди. У даному випадку – депутат має робити все від нього залежне своїми діями і публічними заявами, аби допомогти нам звільнити і повернути на батьківщину тих громадян України, яких заарештували, засудили чи іншим чином утримують на території інших держав, у даному випадку – в Росії", – написав Гриценко.

За його словами, заява Мураєва не сприяє тому, щоб повернути на батьківщину політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та інших українських громадян.

"Чи мають через цю заяву Мураєва понести відповідальність чи піддаватися обструкції, публічній блокаді канали "112 Україна" або NewsOne, власником якого є Мураєв? Моя відповідь: ні. Чому? Це був прямий ефір, і журналісти "112-го" не можуть нести відповідальність за вислови гостя-учасника ефіру. А канал NewsOne і його колектив у даному випадку взагалі не мають жодного стосунку до того, що відбулося в ефірі іншого каналу... Заяву Євгенія Мураєва вважаю хибною, негативною по суті, народний депутат України не має права на такі публічні заяви щодо українських громадян, які утримуються за ґратами в інших державах. Я скажу це в ефірі каналу Мураєва, звичайно, якщо мене колись ще запросять на NewsOne", – додав Гриценко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...