Музична цензура: Російській молоді "заборонили" співати біля багаття Цоя і 5'nizza

У Росії адміністрація освітнього проекту "Літня школа", який проводиться за підтримки журналу "Російський репортер", "заборонила" його учасникам виконувати ряд популярних пісень.

У їх число увійшли як класичні табірні композиції ("Изгиб гитары жёлтой", "Звезда по имени солнце"), так і сучасні хіти ("Експонат", "Солдат").

Про це з посиланям на TJournal повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що спочатку попередження про "заборону" пісень з'явилося в Telegram-каналі "Літньої школи" з "неофіційними новинами та іншими нотатками". Автори повідомлення відзначили, що на захід прийшла музична цензура, а її порушники можуть "отримати ляща".

Як пояснила заступник директора "Літньої Школи" Яна Сергіївська, причиною "заборони" зазначених у списку пісень стала саме їх популярність, а також блатний характер деяких з них.

Пізніше Сергіївська уточнила, що наказ був жартівливій мірою і не є дійсним, оскільки не має номера. Вона додала, що в таборі насправді "є люди, яких втомили ці пісні", так само як і люди, які "багато співають і навіть люблять" їх.

"Міра жартівлива, тимчасова, але злободенна. Цікаво, що люди всерйоз сприймають подібні заборони. Ну, такі часи", - сказала вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...