МВС РФ вигадало неіснуючі породи собак, внісши їх до списку небезпечних

Порід супердог і помісь супердога з майконгом, яких занесено до нормативного акта російського МВС, не існує в природі, ЗМІ писали, що їх вигадали в дев'яностих автори статті в таблоїді "СПИД-Инфо".

Міністерство внутрішніх справ Росії 7 березня опублікувало на порталі держпослуг проект постанови про затвердження переліку потенційно небезпечних собак, при цьому до списку потрапило дві породи, яких не існує в природі. На це звернув увагу телеканал "Дождь", передають Патріоти України.

Небезпечними, зокрема, пропонують уважати породи "супердог і його помісь із майконгом".

Ці назви трапляються в різних нормативних актах Росії, Білорусі та України з початку 2000-х років, однак кінологам вони невідомі.

Білоруський сайт "Поводок" у 2011 році припускав, що першоджерело відомостей про "супердога" – номер таблоїда "СПИД-Инфо" за серпень 1997 року. У статті "Страх над містом. Б'ємо на сполох: "ген агресивності“ гуляє на волі!" йшлося про "вівчарок Дауфмана", яким нібито вливали кров гієн нацисти, "доберманів Владека Рошини", які їли дворняжок, і "супердогів", яких жителі ПАР нібито схрещували з майконгами (дрібний хижак сімейства псових). Автори "СПИД-Инфо" посилалися на монографію "Ген агресивності у собак" австралійського кінолога Пітера Лансьєра, але жодної інформації про цю роботу і її автора у відкритих джерелах немає, що дає підстави припустити містифікацію.

Загалом МВС РФ занесло до списку 69 порід, включно з гібридами та метисами. У проекті постанови зазначено, що деякі породи використовують для цькування, а в низці аборигенних порід "не вели селекції на лояльність до людини". Таких собак, згідно з документом, буде заборонено вигулювати без намордника поза приватною обгородженою територією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...