"Ми йшли, і по нас, як у тирі, стріляли з трьох сторін": Боєць АТО пригадав вихід із Дебальцевого

Володимир стверджує, що бої за Дебальцеве - найскладніше, що йому довелося пережити.

Боєць АТО з позивним Худий поділився історією про вихід із Дебальцевого та про бої, які йому довелося пережити. Відповідний пост опублікований у Facebook-спільноті "Повернися живим", передають Патріоти України.

Володимир - киянин, кадровий військовий, який пішов у запас у 1997 році. Однак, коли у 2014-му в Україні почалася війна, відразу ж повернувся в армію. За словами бійця, бої за Дебальцеве - найскладніше, що йому довелося пережити за роки війни.

"Важко... Не хотілося б про це згадувати, але не виходить. Тоді ми змирилися з тим, що вихід із Дебальцевого - останнє, що з нами станеться. Але все одно йшли до кінця", - розповідає Володимир.

В Дебальцеве хлопець потрапив в серпні 2014-го, тоді воював у складі батальйону "Київська Русь". На той момент там було більш-менш спокійно, проте з кожним днем ставало все складніше. Противник був близько і не давав передихнути від обстрілів: як тільки припинявся один обстріл, тут же починався інший.

"Ми бачили ворога в оптику, бачили їх "Урали", які йдуть один в один. Це була регулярна російська армія", - ділиться спогадами Володимир.

18 лютого 2015 року - дата виходу із Дебальцевого. Тоді українським військовим здавалося, що це - кінець. "Загиблих ми залишали уздовж лінії ЛЕП. Потім туди підлітали евакуаційні групи і забирали тіла. Поранених виводили, виносили з собою. Ми йшли, і по нам як в тирі стріляли з трьох сторін, тому що деякі наші позиції вже були захоплені", - розповідає боєць.

В ту ж мить поруч з Володимиром розірвалася міна, а одному бійцеві в коліно потрапив осколок. Потім був госпіталь і реабілітація, після - бойові завдання на Світлодарській дузі, в Попасній і Троїцькому. Зараз Володимир знову на війні, на одній з передових позицій в Луганській області.

"Я не шкодую, що пішов на війну. По-іншому я б просто не зміг. Як військовому мені було б соромно сидіти і чекати, поки хтось за мене буде захищати країну", - сказав військовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...